KUNSTENPLATFORM PLAN B

Living Equipment 0.2: Gelatinografo & Bibliotek

Gelatinografo & Bibliotek


Draagbare niet-elektrische printapparatuur met een dubbelzijdige hectograaf/gelatine plaat en linoleumgereedschap. Deze draagbare bibliotheek maakt deel uit van een koffer waarin we de prenten en publicaties die we maken in ons rondtrekkend onderzoek verzamelen.

De 'Living Equipment' is een set van een multi-inzetbaar en zelfontworpen reisuitrusting die groeit en verandert tijdens het onderzoeksproces. Bijvoorbeeld van een overkapping, naar draagbare pyrolyse-oven, hectograaf printkit, multifunctionele bakfiets, herbarium, audio / videorecorder, kasten voor monsters, voedselbibliotheek etc. De 'Living Equipment' is ook een multifunctioneel medium dat gebruikt wordt om te presteren, in onze dagelijkse behoeften te voorzien, installaties te maken, uit te wisselen, te verzamelen en te archiveren tijdens het rondtrekkend onderzoek Stone Soup. De 'Living Equipment' wil relaties aangaan met de ruimtes, de situaties en het landschap dat we tegenkomen.


Inés en Michela zetten eten en onze eetcultuur in als artistiek medium, en stellen zo onze sociale en fysieke omgeving in vraag. Voorzien van niet meer dan een draagbare oven en wat keukengerei, trekken ze met Stone Soup gesprekken op gang met het maken van een gerecht als bindmiddel.

Lees hier meer over het project.