KUNSTENPLATFORM PLAN B

Food Library: Preserved wild edibles

Geconserveerde wilde etenswaren. Ingeblikt in april en mei. Gemaakt met wilde planten geoogst in gebieden rond Antwerpen en de rivier de Rupel.
Jam van Japanse duizendknoop, gepekelde Japanse duizendknoop, vlierbloesemsiroop en brandnetelpesto.

Met ons onderzoek stellen we de verscheidenheid van onze acties in vraag, waarmee we kennis willen ontwikkelen over hoe we voedsel kunnen vinden, conserveren en consumeren op een ecologische manier. Voedsel werd voor ons een artistiek medium: zowel om ermee te koken, het te verzamelen als een manier om over onze eetcultuur te discussiëren en na te denken over hoe zich dit verhoudt ten opzichte van onze sociale en fysieke omgeving. We koken op locatie met onze draagbare oven en we brengen zelf gedroogd voedsel van de markt mee en eigenhandig geconserveerde wilde eetbare planten. Onze draagbare "voedselbibliotheek" (Food Library) wordt ook gebruikt als valuta tijdens onze reis. Onze benadering van voedsel is verbonden met een bredere kritische kijk op voedselconsumptie. Vandaar dat het menu van de dag en onze recepten veranderen naar gelang de locaties, ontmoetingen en verzamelde kennis over de omgeving.
 

 

Inés en Michela zetten eten en onze eetcultuur in als artistiek medium, en stellen zo onze sociale en fysieke omgeving in vraag. Voorzien van niet meer dan een draagbare oven en wat keukengerei, trekken ze met Stone Soup gesprekken op gang met het maken van een gerecht als bindmiddel.

Lees hier meer over het project.