KUNSTENPLATFORM PLAN B

De werkelijkheid: Inventaris der elementen

De inventaris der elementen brengt alles samen in drie categorieën: 
Het private exterieur, het publieke interieur en het publieke exterieur. In een volgende fase wordt het als instrument gebruikt voor de reconstructie van dromen bij bewoners. 
 

 • Het private exterieur is de categorie waar alle private ruimtes en objecten tot behoren die te zien zijn al fietsend langs de N9. Het private interieur is niet te zien vanaf de N9, dit bevindt zich binnen de fysieke grenzen van het private exterieur (de grenzen zijn meestal gevels bestaande uit muren, deuren en ramen - de deuren en ramen kunnen soms een glimp geven van het private interieur als je je op de N9 bevindt).

  Ontdek hier het Inventaris privaat_exterieur

 privaat exterieur_huis_bungalow

 

 • Het publieke interieur is de categorie waar alle ruimtes tot behoren die je kunt betreden vanaf de N9. Vaak is het betreden mogelijk of onmogelijk afhankelijk van de openingsuren (open-gesloten), wat er op wijst dat het publieke interieur vaak een dienst of commerciële functie vervult. Op de foto’s en in de ingesproken / uitgeschreven opsommingen wordt de buitenkant van het publieke interieur weergegeven of beschreven, alles wat waar te nemen is vanaf de N9.

  Ontdek hier het Inventaris publiek_interieur

publiek exterieur_functionele plaats_parking

 

 • Het publieke exterieur is de categorie waar alle ruimtes en objecten tot behoren die zich in openlucht bevinden.
  Het heeft geen harde grenzen, zoals het publieke interieur, die ervoor zorgen dat er een duidelijk fysiek en visueel af te sluiten binnenkant ontstaat. Het is de N9 zelf (de drager, de autoweg). Het is de meest publieke categorie. Het publieke exterieur langs de N9 is soms gereguleerd met openingsuren en/of visuele codes zoals omheiningen, camera’s, ... etc. We spreken bij het publieke exterieur eerder over ‘plaatsen’ dan over ‘gebouwen’.

  Ontdek hier het Inventaris publiek_exterieur

privaat interieur_commercieel gebouw_dienst_zonnecenter

Voor Topografie van de nacht-01-de nevelstad verzamelt, beschrijft, en modelleert ruimtelijk ontwerpster Maxime Vancoillie een serie van nachtelijke droomplaatsbeschrijvingen en ontrafelt ze zo de architectuur in nachtdromen. Haar onderzoek focust op de nevelstad, het gebied tussen stad en platteland, waar de lintbebouwing van de N9 een doorsnede van is. 

Lees hier meer over dit project.