KUNSTENPLATFORM PLAN B

Sibran Sampers

tidal sidle (noun) - a furtive advance under the influence of tidal forces:

Kunstenaar Sibran Sampers werkte tijdens zijn traject binnen Veldwerk I aan tidal sidle (noun) - a furtive advance under the influence of tidal forces: : een onderzoeksproject waarin hij zijn fascinatie voor water(wegen) registreert en erover reflecteert. Een uitgekiende plek aan een oever vormt het vertrekpunt van zijn gedachtestroom. Tijdens dit langlopend traject wil hij op verschillende plekken tijdelijke sporen nalaten en werken met wat rondom hem aanwezig is.

Tijdens zijn traject schreef Sibran verschillende brieven uit deze tussen-plaatsen, zoals het kleine bosjes in het Brugse klaverblad. Daarnaast bouwde Sibran en brug gekneld tussen de Schelde, een oprit van de E17 en de spoorweg Gent-Brussel bestaande uit gevonden materialen. Daar kwam ook de minidocu Expeditie Solitaire II uit voort.

BIO

Sibran Sampers (Ā°1991, BE) studeerde Kunstwetenschappen aan de UGent en Autonome Vormgeving aan KASK Gent. Zijn installaties, objecten en performances worden gekenmerkt door een fascinatie voor natuur, landschap, en geschiedenis.
Zo stelde hij tijdens zijn solotentoonstelling in In De Ruimte (Gent) geprepareerde hazenvellen en -scalpen tentoon als artefacten van een verloren beschaving. PLAN B nodigde Sibran ook al uit op Kunstenfestival PLAN B 2016, en op het Konvooi festival i.s.m. Het Entrepot in Brugge.

Notities