KUNSTENPLATFORM PLAN B

In videogesprek met bioloog Ignacio Chapela

Max Pairon wordt uitgenodigd door een bevriende kunstenares Amy Franceschini voor een gesprek met bioloog Ignacio Chapela die beiden in de Verenigde Staten wonen. Amy spreekt vanuit Studio Artaud in San Francisco en Ignacio vanuit zijn slaapkamer in Sonoma, California, terwijl Max Pairon in een serrecomplex in de buurt van Mechelen zit.
Ze spreken over de situatie van en rond de boom, waarom hij is omvergewaaid, wat er zou gebeuren moest de boom gewoon blijven liggen, hoe de boom in relatie staat met zijn omgeving en of bomen ook muziek maken...

 

Met Die malle Jan wil Max Pairon een door de storm gevelde eik eigenhandig naar Gent krijgen. Dit project wil hij niet alleen gebruiken om verhalen te verzamelen, maar ook om stil te staan bij hoe wij als mensen omgaan met materialen en transport. Tijdens deze tocht wil hij daarom de passanten die zijn pad kruisen uitdagen om hun plannen te wijzigen en deel te nemen aan deze trektocht. De boom zal uiteindelijk dienst doen als lastdrager voor een nieuw verdiep in het atelier van de Koer, een sociale en artistieke organisatie in Gent.

Lees hier meer over het project.