Maite Vanhellemont

Fotoreportage: projectvoorstelling 'Zoals mij gewoon is'

In 2018 was Maite Vanhellemont te gast op Kunstenfestival PLAN B in Bekegem als lid van OUTLINE collectief. Tijdens het festival verbleef ze bij een gastgezin: Noël & Marijke. Er ontstond een speciale band die, ondanks hun verschillende blikken op de wereld, resulteerde in een blijvende dialoog tussen elkaar. 

Op donderdag 26 augustus deelde Maite Vanhellemont een tussentijdse inkijk in het persoonlijke proces rond Zoals mij gewoon is in de Sint-Amanduskerk in Bekegem.
Het afgelopen jaar verliep anders dan verwacht, waardoor Zoals mij gewoon is nog steeds in volle ontwikkeling is. Ook na deze projectvoorstelling zal Maite verder blijven werken aan de uiteindelijke korte film en verschillende tekst- en audiofragmenten.
 

PROGRAMMA

⦿ 19u00 - Korte introductie rond Veldwerk, het collectief onderzoekstraject van Kunstenplatform PLAN B waarbinnen Zoals mij gewoon is gecreëerd wordt.

⦿ 19u20 - In gesprek met kunstenaar Maite Vanhellemont
Hoe ging het proces in zijn werk? In een kort gesprek met Maite word je ondergedompeld in de ontwikkelingen van dit veelzijdig project. 

⦿ 20u00 - Audiosessie Zoals mij gewoon is
Voor, tijdens en na haar onderzoek schreef Maite haar ervaringen en bedenkingen neer als een manier om over haar proces te reflecteren. Deze goot ze in korte audiofragmenten, die tijdens de avond collectief te beluisteren zijn.

Lees hier meer over het project. 


Met de steun van Cera, de Vlaamse overheid, de Nederlandse Ambassade in België, Gemeente Ichtegem.
 

 

 

 

 

 

 

Beeld: Leontien Allemeersch
 

 

 

 

Notities