Maxime Vancoillie

De werkelijkheid: Fietslijnen

Al fietsend verplaats ik me langs de N9 (juni 2020). Ik observeer een doorsnede van de nevelstad in drie etappes (etappe I: 06.06.20 - gent - eeklo (heen & terug: 42,6 km) / etappe II: 11.06.20 - gent - aalst (heen & terug: 55 km) /  etappe III: 25.06.20 - eeklo-brugge (heen: 25 km). Ik neem waar, fotografeer en spreek alles in wat ik zie (in een dictafoon). Door elementen, taferelen en sequensen te benoemen kan dit specifieke landschap gedefinieerd worden. De opsommingen van wat ik waarneem worden woordenlijnen, de snapshots komen samen in een geordend fotoraster. Categorieën, subcategorieën en subsubcategorieën ontstaan. (bv. publiek interieur - commercieel gebouw - baanwinkel).


 

 

 

 

 


Voor Topografie van de nacht-01-de nevelstad verzamelt, beschrijft, en modelleert ruimtelijk ontwerpster Maxime Vancoillie een serie van nachtelijke droomplaatsbeschrijvingen en ontrafelt ze zo de architectuur in nachtdromen. Haar onderzoek focust op de nevelstad, het gebied tussen stad en platteland, waar de lintbebouwing van de N9 een doorsnede van is. 
Lees hier meer over dit project. 

Notities