Sibran Sampers

Minidocu: Expeditie Solitaire II (teaser)

 

In de zomer van 2020 trekt Sibran Sampers twee maal naar het zuidoostelijke deel van het klaverbladknooppunt in Brugge (E40-E403). Eenmaal daar afgezet op de pechstrook, en over de vangrail geklauterd, start zijn Expeditie Solitaire in Het Bos. Van het exploreren van de omgeving, over het reflecteren en contempleren over zijn artistieke praktijk, tot het bouwen van een brug: zijn onderzoeksproject ‘Tidal Sidles - a furtive advance under the influence of tidal forces:’ vat al deze sporen samen.

Videomakers Pia De Vylder en Viktor Van Hoof volgden Sibran tijdens één dag van zijn Expeditie Solitaire, met een minidocumentaire als resultaat.
Bekijk hieronder de teaser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video & stills: Pia De Vylder & Viktor Van HoofLees hier ook het bijhorend verslag van Expeditie Solitaire II door Sibran Sampers.

 

Kunstenaar Sibran Sampers werkt binnen het traject PLAN B/Veldwerk aan tidal sidle - a furtive advance under the influence of tidal forces: een onderzoeksproject waarin hij zijn fascinatie voor water(wegen) registreert en erover reflecteert. Een uitgekiende plek aan een oever vormt het vertrekpunt van zijn gedachtestroom. Tijdens dit langlopend traject wil hij op verschillende plekken tijdelijke sporen nalaten en werken met wat rondom hem aanwezig is.
Lees hier meer over het project.

 

 

Notities