Inés Ballesteros & Michela Dal Brollo

Living equipment 0.1: Cum-panis

 

Cum-panis 

"Cum-panis" is een draagbare pyrolese oven, dat als rugzak gedragen kan worden. (Een pyrolyse oven is een zelfreinigende oven die vuil en vet op een hoge temperatuur verbrandt, n.v.d.r.) 


 

Testing the oven cum panis from Kunstenplatform PLAN B on Vimeo.De 'Living Equipment' is een set van een multi-inzetbaar en zelfontworpen reisuitrusting die groeit en verandert tijdens het onderzoeksproces. Bijvoorbeeld van een overkapping, naar draagbare pyrolyse-oven, hectograaf printkit, multifunctionele bakfiets, herbarium, audio / videorecorder, kasten voor monsters, voedselbibliotheek etc. De 'Living Equipment' is ook een multifunctioneel medium dat gebruikt wordt om te presteren, in onze dagelijkse behoeften te voorzien, installaties te maken, uit te wisselen, te verzamelen en te archiveren tijdens het rondtrekkend onderzoek Stone Soup. De 'Living Equipment' wil relaties aangaan met de ruimtes, de situaties en het landschap dat we tegenkomen.
 

Inés en Michela zetten eten en onze eetcultuur in als artistiek medium, en stellen zo onze sociale en fysieke omgeving in vraag. Voorzien van niet meer dan een draagbare oven en wat keukengerei, trekken ze met Stone Soup gesprekken op gang met het maken van een gerecht als bindmiddel. 
Lees hier meer over het project.

 

 

Notities